Partnerskap för integration med Jönköping Energi

Integrationsstrategi - Jönköping Energi - Intergrationsbolaget

Kort om Jönköping Energi

Jönköping Energi är ett kommunalägt energiföretag som ansvarar för Jönköpingsbornas energitillförsel. Antalet anställda inom koncernen uppgår till cirka 300 personer. Inom företaget finns en rad olika affärsområden som hanterar olika delar under samma paraply.

Uppdraget i korthet

För att Jönköping Energis 55 000 kunder ska få ljus, kraft, värme, kyla, biogas och stadsnät, måste alla system fungera – tillsammans. Integrationsbolaget har hjälpt Jönköping Energi med att etablera en integrationsstrategi och en plattform som på ett säkert och tillförlitligt sätt möjliggör detta.
Uppdraget har utgått från våra erbjudanden Integration advisory, Integration implementation och Integration life cycle management.

Till erbjudande >

”Integrationsbolaget är mer framåtsträvande än många traditionella konsultföretag, de ser helheten.”
Torbjörn Hellman, IT-Chef på Jönköping Energi

Kundens behov

Jönköping Energi har som ambition att göra livet lite enklare för alla Jönköpingsbor. I dagsläget förser de 55 000 kunder med tjänster inom ljus, kraft, värme, kyla, biogas och stadsnät. För att alla bitar ska falla på plats krävs det att systemen fungerar och att kommunikationen mellan olika system flyter friktionsfritt.

2018 kontaktade Jönköping Energi Integrationsbolaget för att få hjälp med att etablera en integrationsstrategi.

Vår lösning

Med Integrationsbolagets hjälp har Jönköping Energi bland annat övergett gamla metoder och börjat använda en hybrid plattform byggd på Microsoft Azure och BizTalk, ett inte helt okomplicerat steg att ta. Integrationsbolaget har stöttat i teknik, val av plattform med mera.

Uppnått resultat

Resultatet är en hybrid integrationsplattform som tillåter Jönköping Energi att använda logiska verktyg via molnet medan känsliga data, med anledning av GDPR, ligger kvar på den egna servern.

Teknikstack

  • Azure Integration Services
  • BizTalk
  • WCF Services
  • RESTful Web Services

Vill du jobba med det här?

Kul! Läs mer om arbetsplatsen Integrationsbolaget och våra lediga tjänster på karriärsajten Teamtailor

Till vår karriärsajt >

Intressant för ditt företag?

Vi hjälper dig och ditt företag med hållbar, framtidssäkrad systemintegration. Kontakta oss så berättar vi mer.