Gemensam integrationsresa med Clas Ohlson

Integrationsresa - Clas Ohlson - Integrationsbolaget

Kort om Clas Ohlson

Den lilla postorderfirman som grundades av Clas Ohlson 1918 är idag en framgångsrik nordisk detaljhandelskedja. Varje dag hjälper 4000 anställda i Sverige, Norge, Finland kunder att hitta lösningar som passar till deras hemmaprojekt. Passionen för smarta produkter är ett arv från grundaren, som tillbringade många nätter med att fundera ut smarta lösningar på vardagliga problem.

Uppdraget i korthet

Integrationsbolagets konsulter har varit med på hela resan ända sedan Clas Ohlson bestämde sig för att etablera en integrationsplattform.
Genom åren har det blivit en gedigen lista med olika initiativ, där vi har ansvarat för allt från rådgivning till förvaltning, det vill säga allt från plattformsval och integrationsstrategi, lösningsdesign och arkitektur, till implementation, förvaltning och drift. Arbetet har bedrivits tillsammans med Clas Ohlsons egen personal. Plattformen har under åren anpassats och utvecklats för att hela tiden kunna möta de nya behov som kunderna och Clas Ohlsons partners uttrycker.

Till erbjudande >

”Utöver att vi anlitar Integrationsbolaget för utveckling och arkitektur så fungerar de som bollplank och tekniska rådgivare vid viktiga beslut om integrationslösningar.”
Lena Roos, Digital Product Manager, Clas Ohlson

Kundens behov

Sedan embryot till Clas Ohlson började ta form 1918 har företaget vuxit och blivit en framgångsrik nordisk detaljhandelskedja. När kedjan etablerade sin nya e-handelsplattform och sitt lojalitetsprogram Club Clas, behövde de förstärka sin IT-avdelning med spetskompetens inom systemintegration. Valet av partner föll på Integrationsbolaget.

Vår lösning

Integrationsbolaget fanns med under hela processen när Clas Ohlson etablerade sin nya e-handelsplattform och sitt nya lojalitetsprogram. Vi har förstärkt Clas Ohlson med arkitektur, teknisk projektledning och utveckling av alla nya integrationer som behövde etableras.

Uppnått resultat

Integrationsplattformen låg till grund för att projektet var möjligt att genomföra. Med en välskött och välkonstruerad integrationsplattform finns goda möjligheter att kunna erbjuda sina kunder nya värden och tjänster genom att utnyttja befintliga system och ansluta nya. Detta är en förutsättning för att kunna vara konkurrenskraftig idag och i framtiden.

Teknikstack

  • BizTalk
  • WCF Services
  • RESTful Web Services
  • Azure Integration Services
  • Azure Data Factory
  • Microsoft Service Fabric

Vill du jobba med det här?

Kul! Läs mer om arbetsplatsen Integrationsbolaget och våra lediga tjänster på karriärsajten Teamtailor

Till vår karriärsajt >

Intressant för ditt företag?

Vi hjälper dig och ditt företag med hållbar, framtidssäkrad systemintegration. Kontakta oss så berättar vi mer.